Delicatessen & olijfolie

Proef Piemonte

Michael en Fijtje Lothman hebben een prachtige Tenuta: Il Casteletto, een geweldig verblijf

met twee appartementen en 7 luxe safari tenten in het mooie Piemonte. In de zomer van 2020 hebben wij hier gelogeerd in een van de appartementen en het was echt top!              Één keer per week organiseren ze een diner voor alle gasten, wij hebben zo'n gezamenlijk diner op meerdere adressen al eens ervaren en dat zijn altijd geweldige avonden èn dat is dan ook precies het sfeertje wat ik wil creëren bij een event met Henriet Kookt.

 

Op het terrein is ook een heel klein winkeltje waar ze onder andere heerlijke delicatessen uit

deze streek verkopen. Ik was zo enthousiast over deze producten dat ik besloot om ze te gaan gebruiken tijdens mijn workshops en diners. Het zijn allemaal hele pure producten met een ontzettend lekkere smaak. Onder andere heerlijke passata, zongedroogde tomaten en ansjovis in het groen. 

 

Wil jij zelf ook graag met deze heerlijke delicatessen aan de kook? Dat kan, stuur een mailtje via onderstaande link en ik zorg ervoor!

 

Pomorosso € 3.50 klein € 2,95

Mostardel  € 5,50

Zongedroogde tomaten € 7,50

Ansjovis in het groen € 10,95

Truffeltapenade € 6,50

Pesto € 5,95

Crema mediterraneo € 6,95

Diverse soorten pasta € 2,50

Olijfolie van Frantoiani

Een goede maar vooral lekkere olijfolie is natuurlijk niet te missen in de Italiaanse keuken. Als je echt lekkere olijfolie hebt en dat in combinatie met een stukje brood kan al zorgen voor een geweldige smaaksensatie. Dus op zoek...

 

Nu kwam ik heel toevallig tijdens een wijnreisje naar Spanje in contact met Guy van Frantoiani. Guy importeert olijfolie uit alle regio's van Italië, hoe gaaf is dat! 

 

Ik kreeg 12 samples thuisbezorgd en samen met Sandra en Huibje hebben we deze beoordeeld op smaak, geur en de combinatie met eten. Voor ons kwamen er drie toppers uit: Gran riserva Giuseppe Fois, DOP limina Garda en IPG Sicilia.

Vanaf nu te ook bij mij te koop.

Gran riserva Giuseppe Fois

250ml €19,00

DOP Limina Garda

250ml €13,50

IPG Sicilia

250ml €9,00

IPG Sicilia basilico

250ml €8,50

IPG Sicilia limone 

250ml €8,50

IPG Sicilia arancia

250ml €8,50