Delicatessen

Proef Piemonte

Michael en Fijtje Lothman hebben een prachtige Tenuta: Il Casteletto, een geweldig verblijf

met twee appartementen en 7 luxe safari tenten in het mooie Piemonte. In de zomer van 2020 hebben wij hier gelogeerd in een van de appartementen en het was echt top!              Één keer per week organiseren ze een diner voor alle gasten, wij hebben zo'n gezamenlijk diner op meerdere adressen al eens ervaren en dat zijn altijd geweldige avonden èn dat is dan ook precies het sfeertje wat ik wil creëren bij een event met Henriet Kookt.

 

Op het terrein is ook een heel klein winkeltje waar ze onder andere heerlijke delicatessen uit

deze streek verkopen. Ik was zo enthousiast over deze producten dat ik besloot om ze te gaan gebruiken tijdens mijn workshops en diners. Het zijn allemaal hele pure producten met een ontzettend lekkere smaak. Onder andere heerlijke passata, zongedroogde tomaten en ansjovis in het groen. 

 

Wil jij zelf ook graag met deze heerlijke delicatessen aan de kook? Dat kan, stuur een mailtje via onderstaande link en ik zorg ervoor!

 

Pomorosso € 3.50 klein € 2,95

Mostardel  € 5,50

Zongedroogde tomaten € 7,50

Ansjovis in het groen € 10,95

Truffeltapenade € 6,50

Pesto € 5,95

Crema mediterraneo € 6,95

Diverse soorten pasta € 2,50

Olijfolie uit Le Marche

Afgelopen zomer waren we ook een weekje in Le Marche en daar logeerden wij bij Nathalie.

Zij runt een kleinschalige b&b: Casa Vaniglia, waar je veel privacy hebt maar ook gezelligheid met de andere gasten. Een verblijf bij Casa Vaniglia is echt een aanrader, rust ruimte leuke omgeving en voor Nathalie is niets teveel. Gastvrijheid met een grote hoofdletter!

 

Op het terrein staan ook diverse olijfbomen en deze worden ieder jaar met veel zorg door Nathalie zelf geplukt. Vervolgens wordt hier heerlijke olijfolie van gemaakt. De olijfolie heeft een mooie groene kleur en een intense smaak.