Wijn & Spijs

Afgelopen zomer besloot ik om te stoppen bij Van den Hurk om me volledig te gaan richten op Henriet Kookt. Één van de personen tegen wie ik het ook graag persoonlijk  wilde vertellen was Sandra van Vinolijf. De passie die ik heb voor de Italiaanse keuken heeft zij voor wijnen, dus zij begreep meteen mijn keuze. Een aantal weken later kreeg ik een telefoontje van Sandra en zij vertelde dat zij ook ging stoppen met haar baan om zich volledig te gaan richten op Vinolijf. Deze beslissing was bijna tegelijk genomen met de mijne, dit was toch wel heel toevallig.  We maakten meteen een afspraak om te gaan lunchen zodat we onze ideeën uit konden wisselen.

Zo zaten we al snel op het terras bij Bellevue te genieten van een heerlijke salade en een glas bubbels. ( echte champagne, zag ik later op de rekening maar dat had Sandra natuurlijk al lang in de gaten, ha ha! )

Beide delen wij graag onze passie's met anderen.  Zo kwamen we op het idee om een duo blog te gaan schrijven, waarbij Sandra bij een gerechtje van mij een passende wijn zoekt. Want eten en drinken verbindt! Dus wat is er mooier dan onze liefde voor goed eten en drinken in de juiste combinaties te kunnen delen?

Het eerste gerechtje wat ik met jullie wil delen is orrecchiette  met een sausje van ansjovis, gegrilde groenten en scampi's. Eenvoudig maar super lekker.

 

Recept:

ingrediënten voor 4 personen;

saus:

-2 el olijfolie, Proef Piemonte

-20 gram roomboter

-1/2 potje ansjovis, Proef Piemonte

 

-1 gele paprika

-1 rode paprika

-1 courgette

 

-400 gr orrecchiette, Proef Piemonte 

-gekookte garnalen

-knoflook

 

dressing:

-4 el olijfolie, Proef Piemonte

-2 el mostardel, Proef Piemonte

-1/2 verse rode peper of chilivlokken

-1 el honing

-beetje verse tijm&rozemarijn

 

Bereiding:

Grill de groenten en maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen. Meng de warme groenten met de dressing zodat de dressing er goed kan intrekken.

Verwarm voor de saus de olijfolie, roomboter en ansjovis totdat de ansjovis helemaal is gesmolten.

Bak de garnalen in olie met knoflook en eventueel een beetje rode peper.

Kook de orecchiette in water met zout gaar, giet af en roer de saus er doorheen.

Serveer de orecchiette samen met de garnalen en gegrilde groenten. 

X Smakelijk 

 

 

Voor het bijpassende wijnadvies zie:    www.instagram.com/vinolijf of  https://www.facebook.com/vinolijf/