ETEN VERBINDT

Van jongs af aan was eten al mijn grote hobby. Zodra er eten in zicht was, kwam er een lach op mijn gezicht. En dat is nog steeds zo…. Nu is de hele dag eten niet echt een goed idee, maar door mijn passie voor koken kan ik toch elke dag met eten bezig zijn. Ruim vier jaar ben ik werkzaam geweest bij kookwinkel Van den Hurk in Eersel. Hier is mijn liefde voor, en kennis van het bereiden van gerechten nog meer gegroeid. Ik kreeg de kans om kookworkshops in de winkel te geven en daardoor werd het idee van Henriet Kookt geboren.

 

Mijn tweede passie is Italië. De kleine schattige dorpjes, de taal, de Italianen zelf en vooral: het eten. Zodra het vliegtuig landt in Italië zeg ik:  "Zo, ik ben weer thuis.". Eten en Italië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Italianen kunnen (en dat doen ze ook!) uren met elkaar discussiëren over hoe dé perfecte Carbonara of Ossobuco bereid dient te worden. Elke familie heeft zijn eigen recepten die met hand en tand verdedigd worden. Gelukkig kan ik met mijn culinaire vragen altijd bij mijn Italiaanse nichtje terecht en heb ik me de traditionele Italiaanse keuken eigen kunnen maken. Een pure, eerlijke keuken die me blijft inspireren.

 

Bij Henriet Kookt komen deze twee passies samen. Koken en Italië. Samen een Italiaanse maaltijd bereiden en daar vervolgens aan tafel van genieten, werkt verbindend. Een paar uur alleen maar bezig zijn met hakken, snijden, leren en proeven ontspant en inspireert. Dat kun je van Henriet Kookt verwachten; een culinaire ervaring waar je ontspannen en geīnspireerd vandaan komt.

Workshop

Diner

Eten in het groen

 

Mijn kookideeën verzamel ik op de vele reisjes naar Italië en haal ik uit mijn rijke verzameling kookboeken en tijdschriften. Als ik in Italië op vakantie ben, is een bezoekje aan een 'mercado' vaak al voldoende om geïnspireerd te raken. Ik kan daar uren rondlopen en bedenken wat ik met die lekker, verse ingrediënten kan maken. Een vakantieadres zonder keuken is dan ook geen optie voor mij!

 

Ben je net als ik dol op de Italiaanse keuken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Volg mij dan op Insta of Facebook of neem regelmatig een kijkje hier op de website. Ik houd je graag op de hoogte van nieuwe workshops, proeverijen, mooie producten en de lekkerste recepten!

 

X Henriet