Italiaanse Delicatessen

Mijn eerste blog gaat over de niet te missen Italiaanse delicatessen. In de Italiaanse keuken wordt op de eerste plaats veel gebruik gemaakt van pure, verse, lokale  producten. Daarom ben ik dit jaar een moestuin begonnen, zodat ik zoveel mogelijk de Italiaanse smaken kan evenaren. Aangezien de zon zich in België de laatste zomers vaak laat zien, hebben de tomaten uit mijn tuin al een redelijk volle, zomerse smaak. Een moestuin is ook veel proberen en leren, maar gelukkig heb ik een papa die veel ervaring heeft en mij goed op weg helpt. 

Voor een geslaagd gerecht zijn naast de verse ingrediënten ook goede smaakmakers, zoals olijfolie en balsamico azijn, een must. 

Vorig jaar ontmoette ik op het 'Italian event' in Amsterdam, Micheal&Fijtje.  Zij runnen al een aantal jaren een prachtige 'Tenuta' in de Piemonte: Tenuta il castelletto.  Ze  verkopen er heerlijke producten uit de regio, zoals olijfolie, mostardel en ansjovis. Na het proeven was ik zo enthousiast dat ik thuis met het proefpakket meteen aan de slag ben gegaan. De ingrediënten gaven de gerechten een zoveel diepere smaak, dat ik verkocht was. 

Wat een mooie aanvulling op mijn activiteiten voor Henriet Kookt, dacht ik afgelopen zomer. Het idee ook een shop met Italiaanse delicatessen aan de website te koppelen, past perfect bij mijn twee passies Italië en Koken. De producten van Proef Piemonte zijn zo lekker, dat ik je graag de mogelijkheid geef er van mee te genieten. Zo hoop ik dat eten ook op deze manier verbindt. 

Neem gerust alvast eens een kijkje bij de delicatessen. Zoek je inspiratie met deze producten, houd dan mijn Social Media pagina's in de gaten! Ik zal er regelmatig een gerechtje mee posten.